ODRŽAVANJE/ TETOVAŽE


  • TATTOO STUDIO | Calista
    TATTOO STUDIO | Calista
  • TATTOO STUDIO | Calista

1.) Slijedećih 10-15 dana tetovažu treba mazati BEPANTHEN mašću ili kremom 5-6 puta na dan.

2.) Nakon 6-8 sati skinite foliju, operite tetovažu običnom mlakom vodom i namažite je Bepanthen-om. Prije svakog mazanja tetovažu isperite sa mlakom vodom, ostavite malo na zraku i namažite tankim slojem. Foliju koristiti obavezno prilikom spavanja samo nekoliko dana ili ako je izložena eventualnim mogućim faktorima koji bi mogli oštetiti tetovažu. Prilikom tuširanja - otuširajte se sa folijom koju već imate te prilikom ispiranja maknite foliju i isperite tetovažu te ponovo namažite.

3.) Dok tetovaža ne zacijeli nosite pamučnu i komotnu odjeću. Što je više moguće neka tetovaža bude otkrivena na zraku ali uvijek masna. Tetovažu ne smijete izlagati suncu ili sloariju.

4.) Na tetovaži se ne smiju napraviti kraste već tetovaža cijelo vrijeme treba biti masna. Izbjegavati kupanje u kadi, na moru, bazenima, jezerima... Na tetovažu ne smije doći prašina, ulje, alkohol, kemikalije i sl.NE ZABORAVITE !

Ukoliko se pridržavate gore navedenih uputa tetovaža će kada zaraste biti visoke kvalitete, a ukoliko ne, tetovaža može izblijediti, napraviti se strije i ožiljci te je tetovažu potrebno popravljati i više nije one kvalitete koje je mogla biti.

Ako je tetovaža održavana na preporučeni način, zarastanje bi trebalo proteći bez problema te za 7-12 dana potpuno zarasti.

Tattoo majstor je odradio 50% posla kada vam je istetovirao tattoo,sada je na Vama da odradite onaj ostatak od 50% i to što kvalitetnije i sa puno pažnje da biste na kraju imali tetovažu sa kojoj čete biti zadovoljni.